TORT SNICKERS
Ingrediente
Foi
- 8 albusuri;
- 300 gr zahar;
- 400 gr nuca macinata;
- 4 linguri faina;
- 3 linguri cacao;
- jumatate plic praf de copt.
Crema
- 8 galbenusuri;
- 1 ou intreg;
- 3 linguri cacao;
- 250 gr zahar;
- 4 linguri lapte (caldut);
- 1 pachet de unt;
- 100 gr ciocolata amaruie sau de lapte.
Mod de preparare
Foi
Albusurile se bat spuma cu zaharul.
Apoi se adauga faina, praful de copt, cacaua (toate cernute) si nuca pisata peste spuma obtinuta si se omogenizeaza.
Compozitia rezultata se imparte in 3 parti egale, si se coc pe rand 3 foi la foc mediu, aprox. 15 minute pentru fiecare foaie.
Se pun pe bain-marie galbenusurile (pe care le-am pastrat de la foi), oul intreg, zaharul si laptele, amestecandu-se totul bine pentru aprox. 20 de minute.
arata bine; as fi dorit sa vad o felie cum arata :P
RăspundețiȘtergereDin cate imi amintesc, daca nu ma inseala memoria :), tortul s-a terminat foarte repede, iar crema nu statea foarte bine, mai dadea pe alaturi dupa ce il taiam, cred ca aveam nevoie de un cutit mult mai bun si trecut prin apa fierbinte. Probabil felia nu arata foarte estetic si de asta nu am mai facut poza.
RăspundețiȘtergere