duminică, 28 noiembrie 2010

Tort cu mousse de visine

TORT CU MOUSSE DE VISINE


Ingrediente


Pentru blat:

- 3 oua;

- 150 gr zahar;

- 150 gr faina;

- un varf de sare.


Pentru mousse de visine:

- 200 gr visine din compot;

- 300 ml apa sau lichidul de la compot;

- 2 linguri amidon;

- 2 linguri zahar (sau mai mult daca se foloseste apa in locul lichidului din compot);

- 1 plic gelatina;

- 60 ml apa;

- 150 ml frisca lichida.


Pentru glazura:

- 200 gr ciocolata;

- 100 gr frisca lichida;

- 50 gr unt.


Mod de preparare


Blat

Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile cateva minute cu un pic de sare, pana sunt spuma. Adaugam zaharul si batem pana se topeste. Apoi adaugam galbenusurile batute si ele un pic dinainte.




Adaugam si faina putin cate putin si o incorporam cu o lingura, cu miscari de jos in sus.




Tapetam o forma de tort si turnam in ea compozitia. Dam la cuptorul preincalzit si lasam aproximativ 25 de min. Inainte de a-l scoate verficam daca este gata cu ajutorul unei scobitori.




Mousse de visine


Curatam visinele de samburi (in cazul unui compot de visine cu samburi) si le pasam.




Apoi le punem pe foc adaugand lichidul din compot sau apa, zaharul si amidonul si le lasam pana se ingroasa compozitia.



Dupa ce luam compozitia de pe foc adaugam gelatina care, a fost amestecata cu apa dinainte, conform instructiunilor de pe plic. Dupa ce compozitia se raceste un pic adaugam frisca batuta.




Taiem blatul in doua si punem prima jumatate intr-o forma de tort detasabila tapetata cu folie (nu cum am facut eu fara :P ). Insiropam si adaugam mousse-ul de visine. Apoi asezam si cea de-a doua jumatate de tort insiropata de asemenea.



Glazura


Lasam tortul la frigider si preparam glazura intre timp. Amestecam ciocolata, frisca si untul si le topim la foc mic pana se omogenizeaza.




Scoatem tortul de la frigider si din forma si turnam glazura de ciocolata.




Decoram dupa preferinte. Eu am folosit frisca, fondant si glazura de ciocolata.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu