luni, 29 noiembrie 2010

Tort Arici

TORT ARICI


Ingrediente


Pentru blatul de biscuiti:

- 500 gr biscuiti simpli;

- 3 linguri miere;

- 4 linguri cacao;

- 100 gr zahar;

- 2 pliculete zahar vanilinat;

- 1 lingurita scortisoara;

- 200 gr nuca;

- 200 gr nuca de cocos;

- 50 gr unt;

- 2 esente de rom;

- 300 ml lapte cu ciocolata;

- 40 gr stafide;

- un praf de sare.


Pentru crema:

- 250 gr mascarpone;

- 50 gr zahar;

- o cescuta de cafea;

- 2 linguri de cacao.


Pentru decor

- cereale de ciocolata Viva.



Mod de preparare


Biscuitii si nucile le maruntim si le amestecam cu toate ingredientele necesare.





Compozitia rezultata trebuie sa aiba o consistenta asemanatoare celei pentru salam de biscuiti pentru a putea fi modelata in forma de arici. Daca aceasta e prea tare se mai poate adauga putin lapte. Dupa ce am terminat lasam compozitia la frigider pentru a ne ocupa de crema.





Amestecam ingredientele necesare pentru crema (cacao, zahar, mascarpone si cafea) si le batem la mixer timp de 3-4 minute.



Dupa ce am terminat crema, scoatem compozitia de la frigider si o modelam in forma de arici.



Adaugam un strat de crema deasupra...




...apoi decoram ariciul cu cereale in forma de tepi :).





3 comentarii:

  1. O sa o fac si eu maine... iti zic ce a iesti:D, desi cred ca o sa fie o minunatie:D

    RăspundețiȘtergere
  2. Se aseamana la gust cu salamul de biscuiti, cel putin crema din care am modelat ariciul, iar aspectul sigur place oricarui copil ;)) ... probabil ai aflat deja gustul, astept impresii.

    RăspundețiȘtergere