TORT ARICI
Ingrediente
Pentru blatul de biscuiti:
- 500 gr biscuiti simpli;
- 3 linguri miere;
- 4 linguri cacao;
- 100 gr zahar;
- 2 pliculete zahar vanilinat;
- 1 lingurita scortisoara;
- 200 gr nuca;
- 200 gr nuca de cocos;
- 50 gr unt;
- 2 esente de rom;
- 300 ml lapte cu ciocolata;
- 40 gr stafide;
- un praf de sare.
Pentru crema:
- 250 gr mascarpone;
- 50 gr zahar;
- o cescuta de cafea;
- 2 linguri de cacao.
Pentru decor
- cereale de ciocolata Viva.
Mod de preparare
Biscuitii si nucile le maruntim si le amestecam cu toate ingredientele necesare.
Compozitia rezultata trebuie sa aiba o consistenta asemanatoare celei pentru salam de biscuiti pentru a putea fi modelata in forma de arici. Daca aceasta e prea tare se mai poate adauga putin lapte. Dupa ce am terminat lasam compozitia la frigider pentru a ne ocupa de crema.
Amestecam ingredientele necesare pentru crema (cacao, zahar, mascarpone si cafea) si le batem la mixer timp de 3-4 minute.
O sa o fac si eu maine... iti zic ce a iesti:D, desi cred ca o sa fie o minunatie:D
RăspundețiȘtergereSe aseamana la gust cu salamul de biscuiti, cel putin crema din care am modelat ariciul, iar aspectul sigur place oricarui copil ;)) ... probabil ai aflat deja gustul, astept impresii.
RăspundețiȘtergeresi eu vreau asa...
RăspundețiȘtergere