luni, 23 ianuarie 2012

Briose cu visine

BRIOSE CU VISINE


Ingrediente:

- 100 gr zahar;
- 100 gr unt;
- 300 gr faina;
- 1 pliculet praf de copt;
- 2 oua;
- 150 ml lapte;
- 1 lgt esenta de vanilie;
- coaja rasa de la o portocala (si/sau lamaie);
- visine fara samburi (proaspete sau din compot);
- glazura de ciocolata si/sau zahar pudra pentru ornat.


Mod de preparare:

Inainte de a face aluatul, visinele, curatate de samburi, se lasa la scurs.

Untul se topeste impreuna cu zaharul...


...se bat cele doua oua si...


...se adauga peste untul topit...




...apoi se adauga si esenta de vanilie, coaja de portocala...



...si treptat, laptele.


Se ia de pe foc, dupa care se adauga faina treptat, care in prealabil a fost cernuta impreuna cu praful de copt si se omogenizeaza.


Se pregatesc formele pentru briose, si se adauga mai intai un strat de aluat, apoi visinele curatate de samburi si date prin faina, dupa care un ultim strat de aluat. In varf se poate decora cu o visina, mai multe sau niciuna.

Se introduc briosele la cuptor pentru aproximativ 30-35 de minute la foc mediu (in functie si de cuptor, verificati cu o scobitoare, inainte de a le scoate).

Dupa ce s-au racit se pot orna cu glazura de ciocolata sau se pot pudra cu zahar. Eu nu am facut niciuna, nici alta, din lipsa de timp, dar sunt foarte bune si simple :) .



Este o reteta simpla, iar rezultatul delicios ;)).


Sursa: Revista "Practic in bucatarie"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu