miercuri, 31 august 2011

Tort cu crema de branza

TORT CU CREMA DE BRANZA


Ingrediente:

- 300 gr piscoturi;
- 500 gr branza de vaci cremoasa;
- 2 linguri smantana;
- 150 gr zahar;
- 1 plic zahar vanilat;
- o esenta vanilie;
- o esenta rom;
- 50-100 gr stafide (eu am folosit curmale, ca nu mai aveam stafide);
- 150 gr capsuni, le-am inlocuit cu visine conservate;
- 2 cani de cafea pregatita mai slaba, inlocuita, de asemenea, cu sucul lasat de visinele din borcan dulce-acrisor ;;) ;
- 100 gr ciocolata cu lapte.


Mod de preparare

Branza se amesteca cu smantana, esenta de vanilie...


...zaharul si zaharul vanilat...


Se mixeaza toate ingredientele pana rezulta o crema, care sa nu fie prea moale.



Intre timp se topeste ciocolata pe bain-marie.


Iar curmalele taiate cubulete (care trebuiau sa fie stafide), lasate in prealabil la inmuiat in apa calduta cu esenta de rom, dupa care scurse, se adauga in crema de branza.


Pisocturile insiropate in suc de visine se aseaza intr-o forma de tort detasabila.


Se adauga crema de branza...


...visinele scurse in prealabil...


....ciocolata topita...
Si inca un strat de piscoturi insiropate.


Se decoreaza cu fructe si cu jeleu, sau cu orice altceva dupa preferinte si se da la rece pentru minim 2-3 ore.


Se scoate din forma , se pozeaza :D si se serveste.






Sursa: revista Practic in bucatarie, nr7/2011

P.S. Este un tort simplu de facut care nu necesita foarte mult timp.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu