sâmbătă, 14 mai 2011

Prajitura Kinder Pinguin

PRAJITURA KINDER PINGUIN




Ingrediente




Foi:


- 10 oua;


- 200 gr zahar;


- 2 plicuri zahar vanilat;


- 5 linguri cu pesmet;


- 5 linguri cu varf de faina;


- 5 linguri cacao;


- 5 linguri miere;


- 1 1/2 plic praf de copt;


- un praf de sare;


- 50 ml lapte;


- 270 ml ulei.




Crema:


- 700 ml frisca lichida;


- 2 plicuri intaritor de frisca;


- 3 linguri lapte;


- 2 linguri miere;
- 2 plicuri zahar vanilat sau o esenta vanilie mica.

Glazura 1:
- 120 gr ciocolata de lapte;
- 70 gr unt.

Glazura 2:
- 220 gr ciocolata de lapte;
- 100 gr unt;
- 3 linguri ulei;
- 3 linguri apa;
- 1 lingura zahar pudra.


Mod de preparare

Foi:




Se separa ouale.


Galbenusurile se bat cu zaharul si zaharul vanilat pana se obtine o crema groasa.


Se adauga faina si praful de copt (cernute), cacaua si grisul si se omogenizeaza.


Se mixeaza la viteza minima, pe rand, laptele, uleiul si, la final, mierea.


Albusurile se bat spuma cu praful de sare.



Se adauga albusurile batute spuma in prima compozitie si se omogenizeaza.






Din aceasta compozitie se coc, pe rand, doua foi. Cu cat aveti o tava mai mare cu atat mai bine. Se pregateste tava de copt si se toarna jumatate din compozitie.





Foile se coc timp de 12-15 min fiecare, in cuptorul incalzit in prealabil. Se face testul scobitorii inainte de a le scoate de la cuptor.
Dupa ce se scot de la cuptor se lasa la racit fara a indeparta hartia de copt.

Crema
Se bate frisca cu mixerul.





Se adauga intaritorul de frisca, mierea si esenta de vanilie si se mai mixeaza pana se obtine o crema tare.


Se pastreaza la frigider pana se racesc foile.

Glazura 1
Ciocolata se topeste impreuna cu untul in bain-marie.





Glazura 2

Ingredientele se topesc pe bain-marie.




Asamblare:


Peste prima foaie se pune jumatate din cantitatea de crema si se niveleaza.


Peste crema se toarna Glazura 1, si se da prajitura pentru cateva minute la frigider sau congelator, pana cand glazura se intareste. Data viitoare voi face mai multa cantitate pentru Glazura 1 deoarece nu mi-a ajuns sa acopar toata suprafata :P .


Apoi se pune al doilea strat de crema, si ultima foaie.


Se preseaza bine si se indeparteaza hartia de copt.


Se toarna Glazura 2 si se niveleaza foarte bine.
Inainte de a se servi, prajitura se pastreaza pentru cateva ore la frigider.



O bucatica de prajitura am decorat-o special ca sa se potriveasca sarbatorilor de Pasti :) .







Se poate transforma si intr-un tort delicios pentru o ocazie speciala, insa pentru o forma de tort cu diametru 26 cm, cantitatile trebuie injumatatite.



Sursa: Practic in bucatarie nr.1/2009

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu