joi, 3 februarie 2011

Tort Snickers

TORT SNICKERS


Ingrediente


Foi

- 8 albusuri;

- 300 gr zahar;

- 400 gr nuca macinata;

- 4 linguri faina;

- 3 linguri cacao;

- jumatate plic praf de copt.


Crema

- 8 galbenusuri;

- 1 ou intreg;

- 3 linguri cacao;

- 250 gr zahar;

- 4 linguri lapte (caldut);

- 1 pachet de unt;

- 100 gr ciocolata amaruie sau de lapte.



Mod de preparare


Foi


Albusurile se bat spuma cu zaharul.

Apoi se adauga faina, praful de copt, cacaua (toate cernute) si nuca pisata peste spuma obtinuta si se omogenizeaza.

Compozitia rezultata se imparte in 3 parti egale, si se coc pe rand 3 foi la foc mediu, aprox. 15 minute pentru fiecare foaie.






Crema



Se pun pe bain-marie galbenusurile (pe care le-am pastrat de la foi), oul intreg, zaharul si laptele, amestecandu-se totul bine pentru aprox. 20 de minute.




Se adauga apoi ciocolata rupta in bucatele si se tine pe foc pana se topeste.





Dupa ce luam crema de pe foc, cat inca este fierbinte, adaugam untul rece, de la frigider si amestecam pana se omogenizeaza.





Cu ajutorul unei forme de tort detasabile, asezam o foaie, un strat de crema, si iar o foaie, samd. Ultimul strat este cel de crema.

Dam tortul la frigider pana a doua zi.



Dupa ce l-am scos din forma il ornam dupa preferinte sau il lasam simplu... e la fel de delicios ;))..






2 comentarii:

  1. arata bine; as fi dorit sa vad o felie cum arata :P

    RăspundețiȘtergere
  2. Din cate imi amintesc, daca nu ma inseala memoria :), tortul s-a terminat foarte repede, iar crema nu statea foarte bine, mai dadea pe alaturi dupa ce il taiam, cred ca aveam nevoie de un cutit mult mai bun si trecut prin apa fierbinte. Probabil felia nu arata foarte estetic si de asta nu am mai facut poza.

    RăspundețiȘtergere