miercuri, 3 noiembrie 2010

Tort diplomat cu fructe

TORT DIPLOMAT CU FRUCTE


Ingrediente


Pentru blat:

- 7 oua;

- 210 gr zahar;

- 210 gr faina.


Pentru crema:

- 3 oua;

- 180 gr zahar;

- 350 ml frisca;

- esenta de portocale;

- fructe dupa preferinte (ex: compot de mandarine, de visine si coktail de fructe);

- 1 plic gelatina.


Pentru decor:

- 400 ml frisca;

- fructe dupa preferinte (ex: kiwi, portocale, visine);

- 1 plic tort gelee.


Mod de preparare


Blat

Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile cateva minute cu un pic de sare, pana sunt spuma. Adaugam zaharul si batem pana se topeste. Apoi adaugam galbenusurile batute si ele un pic dinainte. Adaugam si faina putin cate putin si o incorporam cu o lingura, cu miscari de jos in sus. Tapetam o forma de tort si turnam in ea compozitia. Dam la cuptorul preincalzit si lasam aprox 25 de min. Inainte de a-l scoate verficam daca este gata cu ajutorul unei scobitori.








Dupa ce l-am scos de la cuptor il lasam sa se raceasca inainte de a-l scoate din forma de tort si a-l taia.





Crema

Batem ouale si le amestecam cu zaharul. Le punem pe bain-marie pana se ingroasa putin si adaugam esenta de portocale. Intre timp punem si gelatina in 50 ml apa si o lasam pana se umfla. O adaugam in crema care am luat-o de pe bain-marie si amestecam. Lasam la racit putin.







Frisca batuta o amestecam cu crema pana se omogenizeaza.






Taiem blatul in 3. Luam primul blat, il asezam intr-o forma de tort detasabila si il insiropam cu sucul din compot. Asezam jumatate din fructele pregatite, taiate marunt peste el si turnam jumatate din crema peste acestea. Asezam si cel de-al doilea blat si procedam la fel. Acoperim cu ultimul blat si dam la frigider pentru 15 minute.








Dupa ce l-am scos din forma decoram dupa preferinte. Eu am folosit frisca, portocale, kiwi, visine si tort gelee.












Un comentariu: