duminică, 17 octombrie 2010

Tort de portocale

TORT DE PORTOCALE


Ingrediente

- ½ l lapte;
- 1-2 pliculete zahar vanilat;
- 8 oua;
- 20 gr gelatina;
- 500 gr smantana 20-25% grasime (batuta la mixer cu vanilie si cateva linguri de zahar, dupa gust);
- 1,5 kg portocale curatate si taiate felii nu prea groase;
- 2-3 kiwi optional;
- 400 gr piscoturi de sampanie.

Mod de preparare



Se bat ouale (albus si galbenus) intr-o oala cu telul, se adauga laptele, zaharul si zaharul vanilat si se continua baterea intr-o alta oala in care fierbe apa (bain marie).


Intre timp se adauga gelatina intr-o cana umpluta cam pe jumatate cu apa rece.


Cand compozitia de pe foc s-a ingrosat (aceasta trebuie sa se ingroase nu sa fiarba) se da deoparte si se adauga gelatina din cana. Se amesteca cu crema si se lasa la racit.

Se pregateste frisca din smantana (eu de obicei o fac la inceput ca sa fiu sigura ca am nimerit o smantana buna pentru frisca :) ).



Cand crema s-a racit se adauga frisca si se amesteca usor de jos in sus pana se omogenizeaza bine.





Intr-o oala tapetata cu folie, ornam cu portocale (optional si cu kiwi).



Apoi se adauga un strat subtire de crema si un strat de piscoturi trecute prin lapte sau suc de portocale, apoi din nou crema, si iar piscoturi etc.







In crema se pot adauga si cateva feliute de portocale taiate cubulete, dar nu prea multe. Ultimul strat trebuie sa fie de crema. Se trag marginile de la folie si se pune la frigider pana a doua zi.



Dupa ce se scoate de la frigider se rastoarna pe un platou.


Mie nu mi-a iesit prea bine la aspect , deoarece am taiat feliile de portocale cam groase, neavand la indemana un cutit ok si nici kiwi. Dar la gust a iesit fff bun :) , la fel ca celelalte dati cand am mai facut acest tort.







Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu