TORT DE PORTOCALE

Ingrediente
- ½ l lapte;
- 1-2 pliculete zahar vanilat;
- 8 oua;
- 20 gr gelatina;
- 500 gr smantana 20-25% grasime (batuta la mixer cu vanilie si cateva linguri de zahar, dupa gust);
- 1,5 kg portocale curatate si taiate felii nu prea groase;
- 2-3 kiwi optional;
- 400 gr piscoturi de sampanie.
Mod de preparare- 400 gr piscoturi de sampanie.

Se bat ouale (albus si galbenus) intr-o oala cu telul, se adauga laptele, zaharul si zaharul vanilat si se continua baterea intr-o alta oala in care fierbe apa (bain marie).

Intre timp se adauga gelatina intr-o cana umpluta cam pe jumatate cu apa rece.

Cand compozitia de pe foc s-a ingrosat (aceasta trebuie sa se ingroase nu sa fiarba) se da deoparte si se adauga gelatina din cana. Se amesteca cu crema si se lasa la racit.
Se pregateste frisca din smantana (eu de obicei o fac la inceput ca sa fiu sigura ca am nimerit o smantana buna pentru frisca :) ).

Cand crema s-a racit se adauga frisca si se amesteca usor de jos in sus pana se omogenizeaza bine.


Intr-o oala tapetata cu folie, ornam cu portocale (optional si cu kiwi).

Apoi se adauga un strat subtire de crema si un strat de piscoturi trecute prin lapte sau suc de portocale, apoi din nou crema, si iar piscoturi etc.

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu