joi, 21 octombrie 2010

Tort de banane cu ciocolata

TORT DE BANANE CU CIOCOLATA



Ingrediente



Pentru blat:

- 250 gr faina;

- 250 gr zahar tos;

- 250 gr unt;

- 4 oua;

- 2 lingurite praf de copt, stins cu zeama de lamaie;

- 3 linguri lapte integral (nedegresat);

- sare;

- 3 banane coapte;

- 100 gr ciocolata de lapte.



Pentru crema:

- 150 gr unt;

- 5 linguri de lapte;

- 450 gr zahar pudra;

- 75 gr cacao.



Pentru decor:

- 200 ml frisca;

- fructe (eu am folosit kiwi si bineinteles banane :D ).





Mod de preparare



Blat





Se amesteca untul cu zaharul.





Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu un pic de sare.

Galbenusurile le adaugam la crema de unt, alaturi de faina cernuta si praful de copt si amestecam pana se omogenizeaza.



Adaugam si albusurile spuma si amestecam usor.



...adaugam si laptele...



...bananele facute piure ( strivite :))), mie mi se pareau ca arata ciudat, doar mirosul era bun :D ) ...



... ciocolata rupta bucatele si amestecam.




Impartim compozitia in doua si introducem pe rand la cuptorul incalzit dinainte. Lasam aproximativ 30 de min fiecare blat in parte.





Cat se racesc cele doua blaturi pregatim crema.






Untul se topeste la foc mic. Adaugam laptele, apoi zaharul pudra si cacao amestecand in acest timp. Luam de pe foc cand amestecul a devenit lucios si cremos. Lasam sa se raceasca si batem crema cu ajutorul unui mixer.



Taiem fiecare blat in doua, astfel ca in total sa avem 4 foi si le umplem cu crema.



Ornam tortul dupa preferinte :) .









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu