TORT NESQUIK
Ingrediente
Pentru o foaie de blat:
- 3 albusuri;
- 2 linguri zahar;
- 1/2 lingura faina;
- 1 1/2 lingura nuca macinata.
* reteta era cu 2 albusuri , dar mi s-a parut ca nici nu am sa acopar toata tava si am pus 3 :P
Pentru crema 1:
- 6 galbenusuri;
- 340 ml lapte;
- 3 1/2 linguri faina;
- 3 1/2 linguri zahar;
- 85 gr zahar;
- 85 gr unt;
- 70 gr nesquik (praf).
Pentru crema 2:
- 250 ml frisca lichida;
- 2 pliculete zahar vanilat.
Pentru crema 3:
- 100 gr ciocolata neagra;
- 40 gr unt.
Mod de preparare
Pentru fiecare foaie in parte batem albusurile bine de tot cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam pana se omogenizeaza.
Adaugam nuca si faina si amestecam incet cu o lingura, nu cu mixerul.

Pregatim tava pentru copt (nu stiu de ce am avut un fix cu tava patrata, realizand mai tarziu ca aveam doar platou rotund :D ) si intindem compozitia. Cuptorul trebuie neaparat incalzit dinainte. Dam compozitia la cuptor pentru aproximativ 20-30 de min la foc mediu (la cuptorul meu focul mediu e mai mult ca un foc mic, ideea e sa nu fie un foc mare , cred :) . Coptul foilor nu e chiar punctul meu forte :D )
Eu am facut 4 foi in total, care in mod normal nu trebuie puse una peste alta, dar in lipsa de spatiu ... :)
Pentru crema 1(nesquik), amestecam intr-o craticioara 3 1/2 linguri de zahar cu 3 1/2 linguri faina, apoi cu galbenusurile si cu laptele. Punem pe foc (foc mic) si amestecam incontinuu, pana se ingroasa si capata consistenta unei budinci. Lasam sa se raceasca complet.
Punem cate o lingura din budinca racita in crema de unt si nesquik si mixam incontinuu, pana o incorporam pe toata. Dam la frigider pana pregatim crema 2 si 3.
foarte bun :) arata super !
RăspundețiȘtergereGustul intrece cu mult aspectul tortului ;))
RăspundețiȘtergereArata super.Cred ca este si delicios
RăspundețiȘtergereEu l-am făcut fără faina. Este delicios
RăspundețiȘtergere