joi, 3 februarie 2011

Tort cu crema de lapte si glazura de ciocolata

TORT CU CREMA DE LAPTE SI GLAZURA DE CIOCOLATA


Ingrediente



Blat

- 7 oua;

- 210 gr zahar;

- 210 gr faina.



Crema de lapte

- 1 l lapte;

- 100 gr amidon;

- 4 linguri zahar;

- 100 gr ciocolata alba;

- 250 gr unt sau margarina la temperatura camerei;

- 150 gr zahar pudra.


Glazura
- 200 gr ciocolata cu lapte, rupta bucati;

- 5 linguri cu lapte;

- 3 linguri cu zahar;

- 150 gr unt.



Mod de preparare



Blat



Am preparat un blat la fel ca cel de la tortul diplomat cu fructe -> http://roxana-marina.blogspot.com/2010/11/tort-diplomat-cu-fructe.html






Crema de lapte









Amestecam amidonul cu 4 linguri zahar. Adaugam 150 ml de lapte putin cate putin peste amidon si zahar, amestecand mereu.

Restul de lapte se toarna intr-o oala, se adauga ciocolata alba, rupta in bucatele si se incalzeste la foc mic pana da in clocot.

Reducem focul si adaugam amestecul cu amidon, amestecand mereu pana se ingroasa.E suficient de groasa daca atunci cand radem partea de jos a oalei cu lingura, se vede fundul oalei.

Lasam la racit.




Untul se mixeaza cu zaharul pudra si se adauga in crema de lapte.








Glazura



Se pun toate ingredientele la bain-marie si se incalzesc pana se obtine o crema. Lasam sa se raceasca apoi mixam.




Taiem blatul in 3 foi si incepem sa ansamblam tortul astfel: o foaie de blat, un strat de crema si unul se glazura , urmat de o foaie de blat samd.

In final sunt 3 foi, 2 straturi de crema si 3 de glazura (unul pentru a acoperi tot tortul).







Eu l-am ornat, peste stratul de glazura, cu nuca si alune... super bun :D...


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu