duminică, 8 mai 2011

Tort "Musuroi de cartita"






TORT "MUSUROI DE CARTITA"





Ingrediente




Blat cacao:



- 200 gr unt;


- 4 linguri cacao;



- 250 gr zahar;



- 4 oua;



- 1 fiola esenta de vanilie;



- 175 gr faina;



- 1 lingurita praf de copt;







Crema de galbenusuri cu lapte:

- 4 galbenusuri;

- 0.75 l lapte;

- 180 gr zahar;

- 1 lingurita esenta de vanilie;

- 100 gr unt;

- 50 gr faina;

- optional nuci macinate.





In plus:

- 3 banane;

- 20 gr gelatina.





Mod de preparare




Blat de cacao



Untul se topeste la foc mic. Dupa care se toarna intr-un vas mai mare, in care se va prepara aluatul.




Adaugati peste unt 4 linguri de cacao...






... si omogenizati.






Separat cu un mixer sau tel bateti galbenusurile cu zaharul si esenta de vanilie.








Compozitia de oua o turnati peste untul cu cacao amestecand continuu cu un tel pana se omogenizeaza.







Adaugati faina , praful de copt , nuci macinate si amestecati bine.








Turnati compozitia intr-o forma de tort pregatita pentru copt si introduceti la cuptor pentru aproximativ 40 de min.










Faceti testul scobitorii inainte de a-l scoate din cuptor.







Crema de galbenusuri cu lapte:

La crema nu am foarte multe poze si sincer nu mai retin din ce cauza deoarece acest tort l-am facut cu ceva timp in urma ... insa pentru detalii suplimentare puteti verifica sursa de inspiratie :P .



Se amesteca cu un tel galbenusurile cu zaharul.





Apoi se adauga 25 ml lapte si se omogenizeaza.



Se incorporeaza faina. Apoi se mai adauga 25 ml lapte.

Restul de lapte se fierbe , iar la sfarsit se adauga esenta de vanilie.









Dupa ce a fiert se ia de pe foc si se adauga putin cate putin peste crema de galbenusuri, amestecand cu telul.



Dupa ce ati turnat tot laptele, puneti compozitia pe foc, amestecand periodic pana incepe sa se ingroase. Este gata cand faceti un test cu lingura - treceti cu degetul pe dosul lingurii unse cu crema si observati ca ramane o urma curata - crema nu se intinde la loc pe acea portiune.







Lasati crema, acoperita cu un capac, sa se raceasca la temperatura camerei. Din cand in cand puteti sa mai amestecati.



Untul il lasati la temperatura camerei si dupa ce s-a racit crema il bateti cu mixerul. Se adauga cate 2 linguri din crema in untul batut si se mixeaza dupa fiecare. Procedati astfel pana terminati toata crema.



Gelatina o dizolvati in apa si o preparati conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi o adaugati in crema.



Intre timp, cat lasam crema sa se mai intareasca, pregatim blatul pentru tort.



Cu o lingura scoatem miezul blatului, lasand marginile.







Faramiturile le punem deoparte pentru a le folosi la final.






Bananele taiate feliute se aseaza pe blatul de tort.










Turnati crema peste banane.





Pe toata suprafata tortului presarati din abundenta faramiturile scoase mai inainte de pe blat.





Se inveleste cu o folie alimentara ( eu am pus folia inainte de a aseza blatul pe platou ca sa imi fie mai usor, si am tras pe urma marginile, lasate, deasupra ) , si se lasa la frigider pentru aproximativ 2-3 ore.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu